hits

«En underlig, liten bok»

For omlag et år siden kom jeg over en liten juvel av en bok. En fantasifull liten utgivelse med tankefulle tekster og varme illustrasjoner som setter hverdagen på pause.

I dag lever vi under tidspress og det er store forventninger til oss. Da er det viktig å ha noen gode stunder og ta turen litt utenfor vårt eget liv og lene oss tilbake og inn i en verden utenfor oss selv, det var slikt jeg opplevde «En underlig, liten bok».  Boken er skrevet av en ung herremann ved navn Emil Sørum Ekberg fra Oslo som forteller at hans fascinasjon for små «dassbøker» som det heter. Altså små, enkle bøker med tekster og illustrasjoner som fikk folk til å tenke lå til grunn for dette verket. 

Han ville skape sin egne lille «dassbok» som betydde noe for han selv og som reflekterte rundt ting han selv har undret på og opplevd. Han har selv illustrert små bilder til de egenforfattede tekstene. Det å bla seg gjennom boka var som et eventyr. Hver side fikk hodet og hjerte til å tenke banke for hver sin historie. Jeg kjente meg igjen i mange av tekstene, jeg leste dem på min måte, fikk tankene til å fly, minnene til å storme og følelsene til å gli. 

Jeg reiste tilbake til barndommen, kjente på fremtiden og drømte meg inn i andre verdener, og opplevelser jeg virkelig trengte å besøke i min lille pause fra hverdagen.

Jeg er glad jeg fikk oppleve «En underlig, liten bok» og vil anbefale den på det varmeste som en liten personlig gave, eller som en takk for innsatsen gave!  En pause fra hverdagen! 

Du kan lese mer om hvordan du kan bestille den her

Dette er en liten skatt, som alle kan kjenne seg igjen i. God lesning! 

PS: har fått tillatelse til å vise illustrasjoner fra boka ;)


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar